Recept.
Många ville ha receptet på blåbärs panacottan så tänkte att jag skulle skriva ner det då :)
100 g blåbär
4 msk vatten
3 dl yoghurt (blåbär)
2 gelantinblad
Koka upp blåbären tillsammans med vattnet och tag av ifrån plattan. Låt under tiden gelantinbladen ligga i kallt vatten i minst 5 min. Rör ner gelantinbladen i bären så de löses upp. låt svalna och blanda till sist ner yoghurten. Häll upp i 6 portionsglas. Låt stelna i kyl ca 4-5 h. Dekorera med bär (Jag dekorerade med passionsfrukt).
Såklart kan man använda sig av andra bär och yoghurt :P
Hittade detta recept på en bakblogg :) Och jag gillade det skarpt !
100 g blåbär
4 msk vatten
3 dl yoghurt (blåbär)
2 gelantinblad
Koka upp blåbären tillsammans med vattnet och tag av ifrån plattan. Låt under tiden gelantinbladen ligga i kallt vatten i minst 5 min. Rör ner gelantinbladen i bären så de löses upp. låt svalna och blanda till sist ner yoghurten. Häll upp i 6 portionsglas. Låt stelna i kyl ca 4-5 h. Dekorera med bär (Jag dekorerade med passionsfrukt).
Såklart kan man använda sig av andra bär och yoghurt :P
Hittade detta recept på en bakblogg :) Och jag gillade det skarpt !
Kommentarer
Trackback